Works in Progress

Buiten gewoon
- Van het padje

In samenwerking met GGzE
(Jan 2024 - Heden)

In samenwerking met Rob Lammers (GGzE) vorm geven aan de ambitie voor het creëren van een groene behandelkamer om zo te komen tot een fundamenteel andere behandeling binnen de GGZ. Niet in een behandelkamer, maar juist in het buitengebied in de directe omgeving van een behandellocatie.

Deze samenwerking is tot stand gekomen uit de Van Gogh NP Academie: Een samenwerking tussen Kunstloc & Gogh Nationaal Park.

Meer te weten willen komen over dit iniatief? Neem dan een kijkje op: Van Gogh Nationaal Park & de Groene GGZ

Screenshot van artikel geplaats door kunstloc over de nieuwe projecten van het Van Gogh NP Academy

Artikel: Nieuwe projecten mét verbeeldingskracht in Van Gogh Nationaal Park

Goed eten, da zie'k ger

In samenwerking met David van Arragon
(Nov 2023 - Heden)

Een familieboek vol met nostalgische recepten, foto's en ervaringen van met Oma in de keuken tot aan de eetkamertafel.

Die fles wijn die je dronk op het terras in Spanje is thuis nooit zo lekker: de ervaring en sensatie is toch ook echt afhankelijk van de context waar het zich in bevond. Oma haar recepten zijn één deel in onze eetbeleving, maar de rest; de nostalgie, context, en liefde zijn de andere geheime ingrediënten die het zo bijzonder maken. Hoewel deze laatste ingrediënten helaas in tijd verloren zullen gaan, kunnen we dit enkel proberen te vangen door ze vast te leggen in woord en beeld. Hopelijk ons helpend onze gedachten later weer naar oma’s eettafel te transporteren. Dat we met onze ogen dicht nog de worsten mogen zien drogen in het rookhok; dat de kouwe schotel op tafel wordt gezet met de kermis; en dat Oma nog snel de kroketten in het vet gooit wanneer we langskomen voor de lunch.

Want “Vul da gat mar onder oew neus".

Foto's uit de fotoshoot met Oma Snep

Huisje-Boompje-Beestje

Concepting | Speculatief design
(2024 - Heden)

Dat er een woningcrisis heerst is niemand onopgemerkt gebleven. De krapte op de woningmarkt is groots, en het aantal dak- en thuislozen stijgt ongekend. “Bouwen, bouwen, bouwen!” Word er geroepen van alle kanten. Echter, de stikstofcrisis en andere velen redenen waarom het bouwproces en het creëren van meer woonruimtes staak loopt beschikt ons kleine kikkerlandje bovendien ook niet meer van veel nog beschikbare ruimte. Om aan onze behoefte te voldoen verdwijnt steeds meer (het amper overgebleven) groen, en maakt het plaats voor onze grijze stenen massa’s. Intussen word ironisch gezien door de aanpak van onze eigen woning crisis juist de grootste woning crisis voor elk ander gecreëerd. Want huisje-boompje- beestje? Nou; meer huisje-boompje- beestje

Huisje-Boompje- Beestje is een speculatief designconcept van een makelaarskantoor dat de huidige woning crisis voor andere organismes -gecreëerd door de huidige aanpak van onze eigen woning crisis- op ironisch wijze aan de kaak stelt. Dit met als doel ons vanuit een collectievere en inclusievere mindset te laten handelen mens én natuur.

Coverfoto van project 'Huisje, Boompje, Beestje'
Coverfoto gemaakt m.b.v. afbeelding van oplage1.nl