Het plantenziekenhuis

Een concept uitwerking van een nieuw concept voor een pop-up store, met daarbij een mobiele app die onderdeel is van de totale ervaring.

Img - Het plantenziekenhuisPlanten zijn weer helemaal hot. Velen nemen met liefde planten in huis, maar hebben nog niet de groene vingers gekweekt of de ervaring opgedaan om deze planten altijd gezond, of in leven te houden. Het plantenziekenhuis schiet jou hierbij te hulp!

Het plantenziekenhuis is de plek waar jij terecht kan met al je vragen en problemen over planten. Of je plant nu ziek is, het moeilijk heeft, je hem wilt vermeerderen of gewoon zin hebt in een leuke en leerzame plantenworkshop; er staat een team van bekwame plantendokteren en -zusters voor je klaar!


Visual design

Alle illustraties heb ik gemaakt op mijn iPad in procreate. Ik heb gekozen voor een cartoony stijl, met veel geometrische vormen. Dit geeft een vriendelijke look.

Img -

Customer Journey

Omdat geen enkele klant hetzelfde is, besloot ik meerdere customer journeys uit te werken. Nummer 1 is een algehele journey met alle touchpoints waar (potentiële) klanten mee in aanraking kunnen komen. Nummer 2 is voor de “echte plante fanaat”, nummer 3 van de opkomende plante enthousiasteling, en nummer 4 van een random voorbijganger.

Img - Customer journey - Het plantenziekenhuis Img - Customer journey - Het plantenziekenhuis Img - Customer journey - Het plantenziekenhuis Img - Customer journey - Het plantenziekenhuis

Plantenziekenhuis app
Klik hier om naar het prototype van de app te gaan!
Img - Customer journey - Het plantenziekenhuis
Creative skills

Concepting, Strategy, UX- & UI design, Visual Design, Spatial Design

Software skills

Adobe XD, Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Procreate.