Het Markiezenhof

Een interactieve museum experience over de geheimen van de Markiezin
(Herinrichting van de stijlkamers in Het Markiezenhof ter Bergen op Zoom)

Img - MarkiezenhofIn de vier stijlkamers komt het verhaal tot leven van de Bergse markiezin die verstoten is omdat ze beneden haar stand is getrouwd. De kardinaal geeft wel de zegen over het huwelijk maar voert een dubbele agenda. Hij wil de voogdij over het kind uit het eerste huwelijk van de markiezin.


Tijdens mijn stage heb ik mee mogen werken aan de herinrichting van de stijlkamers in het Markiezenhof, een museum gelegen in Bergen op Zoom. Een interactieve ervaring rondom de geheimen van familie van Arenberg -voor jong en oud- die is ontwikkeld in samenwerking met professor storytelling Moniek Hover en haar team aan de Breda University.De experience bestaat uit 11 interactieve elementen, verspreid over de vier stijlkamers in het Markiezenhof, waarin de bezoeker de geheime liefde uit het verleden op interactieve manier gaat beleven.

De herinrichting van de stijlkamers is een project waar ik met veel trots onderdeel van heb mogen zijn. In dit project heb ik meegewerkt aan veel verschillende facetten, zoals projectmanagement, (motion) design, user experience en programming. Maar daarnaast heb ik ook heel veel geleerd over communicatieve vaardigheden, een stuk zelfvertrouwen, maar ook over wie ik ben -en wil zijn- als designer.Mijn bijdrage aan 'De geheime Markiezin' is voortgekomen in samenwerking met Wij Doen Dingen tijdens mijn stageperiode. De fysieke realisatie is uitgevoerd in samenwerking met Deco FX en Dutch Deco Factory (DDF). Film & opnamens zijn geraliseerd in samenwerking met Bigboy film

Img - Markiezenhof Img - Markiezenhof
Client

Het Markiezenhof

Creative skills

UX design, Programming (Arduino, Python), Graphic Design, Video editing, Animation, Project managment.

Software skills

Adobe After Effects, Adobe photoshop, Arduino, Visual Studio Code, Procreate.

Team

Cyril de Vroom
Lex van Rossum
Jesper van der Meer
Mathijs de Vries
Daniël da Silva Baião
Jarne Cooijmans

Collaboration

Deco FX, Dutch Deco Finish, Big Boy film.